Warzywa w szklarni drewnianej
Wysiewamy nasiona w domu na parapecie. Rozsady sadzimy w szklarni już końcem marca. Ekologia przez duże E. Zdrowie przez duże Z. Warzywa z własnej uprawy przez duże W. Wszystko to zapewni nam profesjonalnie zaprojektowana i wykonana szklarnia ogrodowa z drewna cedrowego. Dzisiaj każdy chce się odżywiać zdrowo, ekologicznie. Aby temu sprostać najlepiej produkować własne warzywa. W takiej uprawie sprawdzają się doskonale stare metody naszych babć oraz trochę wiedzy z podwórka ogrodnika-amatora. Chcąc uraczyć domowników własna rozsadą np. sałaty możemy wykorzystać w naszej szklarni ogrodowej odpowiedni półki, stoły lub pojemniki. Uprawa warzyw w szklarni jest szybka, bezpieczna ze względu znaczną ochronę przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, ograniczeniem dostępu szkodnikom oraz zarodnikom chorób. Warzywa wyprodukowane w naszej szklarni są w 100% ekologiczne. Wysiewamy nasiona już w lutym, stawiamy pojemniczki z nasionami na np. parapecie, w miejscu nasłonecznionym i czekamy aż nasiona skiełkują. Następnie pikujemy pojedyncze roślinki do pojemników, czekamy aż podrosną i wysadzamy je do szklarni. Te zabiegi przyśpieszą nasze plony o kilka tygodni. Należy tez wspomnieć, że o posadzone rośliny pod osłoną szklarni możemy dbać także w sposób ekologiczny czyli bez chemii potrzebnej do zwalczania szkodników i chorób. Wspomogą nas w tym np. wywar z czosnku oraz gnojówka własnej roboty uzyskana z moczonych pędów i liści pokrzyw.